יום ראשון, 18 בינואר 2015

מחשבות מול התנור



תנור לחומו של יום
כשקר בחוץ ואנחנו לא מטיילים בשלוליות או אל בריכות החורף על שלל עופות המים והדו חיים שבהן, אנחנו נשארים בבית מכורבלים בפונצ'ו או בשמיכת פליז, נצמדים אל תנור החימום או לבקבוק החם, שותים תה חם, קפה או שוקו מהביל ומתוק, ומגוונים בקערת מרק מתוקה-מלוחה לא פחות, ואז יש לנו זמן לעצמינו, לחשוב מחשבות, לתהות תהיות ולשאול שאלות ברומו של עולם, כמו למשל האם בחורף כשקר המקרר מקרר יותר? האם בקיץ כשחם, תנור האפייה מחמם בעוז יותר מאשר בימים הקרים? ואיך זה שבארצות קרות ניתן למצוא מקררים קטנים יותר כי האוכל פחות מתקלקל בחוץ, אבל בארץ חמה כשלנו, תנור האפייה אינו צנוע יותר במידותיו מאותו תנור שבארצות הקור?

תנור בארצות רחוקות
אם כבר המחשבות זולגות לארצות אחרות, איך זה שדווקא שם לא תמצאו תנורים חשמליים, בעוד שבארצינו החמה לכל אחד במעמד הנכון יש לפחות תנור חימום אחד לכל חדר? אולי דווקא הקור הוא זה שמביא עמו מודעות אקולוגית לפתרונות חימום חסכוניים יותר ושם תמצאו במקום תנור מערכות חימום ארוכות טווח יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה