יום ראשון, 19 באפריל 2015

מסובים סביב התנור



חום התנור לרגל האביב
אביב הגיע ופסח כבר עבר וריחות החג כללו הן את תחילתה של הפריחה, והן את ניחוחות האפיה והבישול לקראת החג. כל משפחה ומסורות החג שלה, כל משפחה ומה שהתבשל לה בתנור. כעת כשהחג נגמר, החום המשפחתי מאחורינו וכך גם חום הבישולים, והאוויר מתחיל להיות קריר שוב, כאילו מעולם לא היה כאן אביב. אם מיהרתם לאחסן את תנור החימום, זהו זמן מצוין לשלוף אותו בחזרה. החג אמנם תם, אך ניתן להתאסף כל המשפחה סביב תנור החימום, ולהתחמם מחומו ומההוויה המשפחתית שלנו, מסובים סביב אותו תנור המשפחתי. בין אם מדובר בתנור ספירלה, תנור בצורת מאוורר או תנור שמדמה לנו קמין פסטורלי, החום של אותו תנור הוא נוסטלגיה לחורף שהיה, לקראת מזג אוויר שונה לחלוטין שכבר נרמז לנו בסופות אבק של טרום קיץ.

לפצח אגוזים ואת סודות התנור
גם מי שהספיק לפצח אגוזים בפסח, לא יפצח בקלות את מזג האוויר המשתנה ללא הרף בעונה זו של השנה, וגם אם שלפתם כבר את המאווררים מהאיחסון, אולי עוד לא כדאי לאחסן ביסודיות רבה מדי את תנור החימום שלכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה