יום ראשון, 16 באוגוסט 2015

אילו למטבח היו גלגלים



להמציא את המטבח מחדש
מטבח זה עניין דיי בסיסי. כל אחד צריך מטבח, בין אם זה מטבח בסיסי בפני עצמו וצנוע ובין אם זהו מטבח מפואר ומאובזר, רחב ידיים ואביזרים. מטבח יכול להיות שמרני, כזה שמכין ארוחות בוקר, צהריים וערב קבועות, או כזה שמשחקים בו באוכל, מרכיבים יצירות וממציאים כל פעם את אותו מטבח מחדש. מטבח כזה יכול להמציא גבינה צהובה מקמח חומוס, עוגת בראוניז שוקולד דווקא משעועית אדומה, או לתבל את כל המאכלים בעשבי התיבול שתלויים הפוכים על הגג. אין זה אומר שהמטבח עצמו יהיה הפוך, ודווקא לפעמים המטבחים היצירתיים הם המסודרים ביותר והמאובזרים ביותר, מבלנדר, מיקסר ומעבד מזון ועד מכונת תבלינים, סירי פלא, קופסאות הנבטה ופלטות חשמליות משוכללות.

מטבח שמטפח את האוכל
אין אנו בטוחים מדוע אותו מטבח קיבל את שמו, הרי אין אנו טובחים בשום דבר בתוך אותו מטבח שלנו, להיפך אנחנו מטפחים בו אוכל, מזון, חומרי גלם, תזונה, ערכים בריאותיים, ניחומים וטעמים. אין אנחנו לקטים או ציידים, בדרך כלל, וניתן לקרוא לנו טפחים שמטפחים לנו אוכל במטפח שלנו, ומקווים לקבל טפיחה על השכם לאות הכרה והערכה על מאמצינו הקולינריים המזינים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה